Bahan-bahannya:-
Lapisan Bawah:-
700 gm pulut..rendam 6 jam
600 ml santan
1/2 tsp garam
toskan beras pulut ..masukkan dalam loyang 10 x 10 yng dialas plastik.
masukkan santan yng dicampur garam..kukus hingga pulut kembang..bila dah masak tekan bagi padat.
Bahagian Atas:-
100 gm tepung custard
800 ml santan (yang dicampur dengan jus air pandan)
300 gm gula
2 bj telur
1/2 tsp garam halus
1 tsp perasa pandan
pewarna hijau
20 gm tepung gandum
Cara Membuatnya :-
satukan kesemua bahan..kacau dan tapis
masak atas api hingge naik wap
tuang keatas lapisan bawah tadi...kukus selame 20 minit.
***untuk mengelakkan adunan atas masuk kedalam pulut..letak hanye sesenduk dulu..ratakan..bila dah keras baru tuangkan semua.
No comments:
Post a Comment